Shrub plug plants

Ornamental grass plugs

Specialiteit


De specialiteit van Young Plants Holland is het kweken van siergrassen in pluggen. Een groot voordeel van siergrassen in pluggen, is dat deze sneller en makkelijker op te potten zijn dan wortelgoed. Daarnaast zorgen de pluggen voor een snellere doorgroei. Young Plants Holland biedt een breed sortiment siergrassen in pluggen aan tegen een scherpe prijs.

Leverancier


Stekbedrijf G. van der Loo heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het kweken van gewortelde heester stek voor de boomkwekerij sector. Het stekbedrijf produceert ongeveer 15 miljoen gewortelde stekken per jaar. Door hun expertise wordt hoge kwaliteit voor een scherpe prijs geleverd.

Teelt en levering


Een eigen moerhoek waar het stek materiaal geknipt wordt garandeert soortechtheid en kwaliteit. Als de stek in de kas staat wordt meerdere keren teruggesnoeid, dit zorgt voor mooi vertakte, compacte en gewortelde stek. De bladverliezende heesters onder andere Spiraea en Potentilla worden overwinterd in een vriescel bij een temperatuur van -1,5C. Vanuit de vriescel worden de gewortelde stekken zonder blad afgeleverd. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Doordat de gewortelde stek aan het koude klimaat gewend is, kan deze vele male beter tegen nachtvorst, schrale wind en felle zon. Dit zijn grote voordelen voor klanten uit een land met strenge winters en een landklimaat. Daarnaast is de stek in rust geweest. Hierdoor groeit deze zeer krachtig weg en geeft u voorsprong in groei.